BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

ShoutMix chat widget

Tuesday, May 24, 2011

cara-cara nak kesan blog ada virus atau tidak?

assalamualaikum semua. huhu semalam emo gila kan blog aku. bangun je dari tidur terus buka blog. hehe segan pula nak baca komen-komen dari kauorang. ahakz! hah! ehem-ehem hari nie nak jadi cikgu tusyen dekat blog nie. hehe. :P

ok hari murid-murid semua, cikgu nak tunjuk cara macam mana nak tahu blog kita semua nie ada virus atau tidak? nie gambar dia cara nak tahu ada virus atau tidak-->


mula-mula sekali tu, kauorang boleh penampar SINI.
nanti akan keluar mcm gambar dekat atas nie.
perasan tak dekat situ ada tulis 'insert domain or subdomain to check' 
dekat situ kauorang taipkan nam URL blog kauorang dekat situ, sebagai contoh 'http://blablabla.blogspot.com', dan klikkan pada scan now .



hasil yang kauorang dapat akan jadi macam nie -->


bagi sesiapa yang tak nampak tu boleh klik pada gambar atas nie.
ok tu blog aku, dah check semua bagai, alhamdulillah tak ada virus.
kauorang pula macam mana?


macam mana yang ada virus? macam mana nak buang? hoho alamak! yang tu minta maaf bebanyaklah ye syg.
den tak tahu nak koba eh dokek ekau mcmno nak buek virus tak ado ko tak.
minta maaf bebanyak ye^^
mungkin kauorang bolehlah tanya dekat pakar-pakar blogger yang kauorang kenal. :D

ok sampai disini sajalah ye murid-murid, waktu pelajaran kita harinie tamat sudahhhhh.. hehe
terima kasih kerana membaca.

7 Orang Kena Tampar:

fazae said...

said: mahu keluar kan entry pasal nie boleh :)

Alin said...

mestilah boleh. hehe. jgn lupa link dekat sini ye :D

fazae said...

okay no hal punya :)

echaRierie said...

berguna !
thanks sharing :)

Alin said...

echaRierie : sharing is caring. hehe. most welcome :D

FadzMeera said...

wah entry bgus nh...da try scan jgk..hi3.nk share jugak yar :)

Alin said...

ok xde hal. sharing is caring :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...