BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

ShoutMix chat widget

Saturday, May 21, 2011

Lawak Shabu Shabu

assalamualaikum semua. nie hah aku baru je habis exam petang tadi dan alhamdulillah bolehlah juga jawab semua jawapan tadi walau ada yang main tibai je tadi. wakaka. biasalah tuuu. hehe.  mulai minggu nie sampai minggu depan je cuti sem sebab aku dah habis sem pendek nie. hehe. hari sabtu nie kita lepak-lepaklah relakskan minda semua bagai tu.

tak ada apalah sangat nak cerita sebenarnya nie. kauorang pernah dengar tak Lawak Shabu-Shabu? nie sebenarnya komik malaysia macam yang kauorang semua tahu komik yang popular sekarang dekat Malaysia iaitu Lawak Kampus. kalau cakap lawak kampus mesti semua tahukan. memang aku tahu pun lawaknya sangatlah gila-gila. lawak ala sekolah menengah. hehe. komik tu ada lagi nie hah dekat rumah. kumpul susun elok je. hehe

cerita pasal lawak shabu shabu nie lebih kuranglah macam lawak kampus. cuba beli komik dekat mana-mana kedai pun kauorang boleh beli. dekat kedai mini market mamak pun ada jual. harga ok jela dalam RM7.50 (sama dengan lawak kampus, agaknya)

cover depan lawak shabu-shabu nie gambar ayam. kalau lawak kampus dah memang sinonim dengan gambar katak hijau comel loteh a.k.a froggy^^

ayam yang menjadi setiap cover muka depan lawak shabu-shabu tu watak utamanya. macam biasa watak utama yang paling ok, yang lain semua kepala bengong punya perangai. HAHA! lawak pun memang nak kasi penampar laju-laju. hehe.

meh sini meh! nak cerita sikit pasal latar belakang a.k.a biodata pelukis lawak shabu-shabu :

  • nama pena : Little (tak adalah kecik mana pun, ngeh3)
  • keluar dari perut mak : 22/6/1981 (tua setahun je dgn abg long aku)
  • asal : tawau, sabah



lagi sekali nak bagitahu cerita pasal kisah ayam bernama keko yg bekerja di restoran. macam-macam kejadian berlaku. boss yang suka menari. MC king memangh gelaran yang suka bercuti malas nak mampos pergi kerja asyik nak mc jeee. hehe

gambar comel seekor ayam bernama keko (tak tahu kenapa suka sanagt nama keko nie, comel je kan)









boleh baca-baca lagi, baikkan aku nie :D






masa tengah bosan lecturer ngajo dekat depan teman, teman rasa tetiba nampak muka lecturer teman nie macam ayam. eh! eh! macam keko watak dalam komik nie. hehe. dah tak ada koje buat-buat catit nota padahal menconteng lukisan muka keko. hehe.

ala lecturer semua pun kepala otak lagi gila-gila kot dari student nie. hehe.


lawak komik nie lagi lawak daripada lawak amir maharajalawak tu


perasan tak semalam macam best jekan maharajalawak semalam. oh ye! sebab amir dah ditendang KELUAR. I'M SORRY. masalah maharajalawak tu, malaslah nak buat entri sebab semua blogger pun sibuk je nak ikut aku tulis sama sekali (TERperasan pula memalam nie,hehe)


pesanan khidmat dari aku pada komik nie : hehe naikkan taraf multimedia Malaysia ke luar negara, mana tahu kalau rezeki diaorangkan?
ok terima kasih kerana membaca.








4 Orang Kena Tampar:

Awan Biru said...

Memang lawak cerita dia.Awan selalu baca dalam majalah Gempak. Tempat Awan memang susah nak dapatkan buku dia. Kena beli guna pos juga.

Alin said...

oh yeke? dekat kedai mini market macha takkan tak ada jual kot? apa pun tQ komen, awan :D

jaya jr said...

haha,katun ayam ni memang klako..kah3

Alin said...

semua dlm watak lawak shabu shabu memang tak boleh blah. haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...